Hans Nijland waarschuwt voor te snelle verkoop van de tv-rechten voor voetbalwedstrijden. 'Verken de markt goed en speel partijen slim tegen elkaar uit voor de hoogste opbrengst'

Nederlandse clubs, waaronder FC Groningen en FC Emmen, kunnen veel meer tv-gelden krijgen als er slim onderhandeld wordt.

Nederlandse clubs, waaronder FC Groningen en FC Emmen, kunnen veel meer tv-gelden krijgen als er slim onderhandeld wordt. Foto: Cor Lasker

Hans Nijland blik in zijn column voorruit op de nieuwe biedingen en verkoop van de tv-rechten voor voetbalwedstrijden. Zijn advies is: verken de markt goed en hap niet te snel toe. Want dan kunnen de clubs het meeste geld binnenhalen.

Het contract van de clubs met ESPN over de uitzendrechten van de Nederlandse voetbalwedstrijden loopt in 2025 af. Er is een bod van KPN, VodafoneZiggo, T-Mobile en Delta van circa 180 miljoen euro per jaar tot en met 2035. Dat is veel meer dan er nu betaald wordt. Toch ben ik terughoudend en sceptisch. Als Eredivisie CV (ECV) zou ik erg op mijn hoede zijn om de tv-rechten nu al te vermarkten. Dat is te vroeg: het huidige contract loopt pas over twee jaar af. De ECV heeft van alle voetbalclubs de opdracht gekregen om het maximale bedrag uit de verkoop van de tv-rechten te halen.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's