Twee ploegen uit Meppel bereiken de finale van het Protos Weering toernooi

Foto: Shutterstock

Titelhouder MSC, Alcides, Noordscheschut, Gramsbergen en ASVB hebben zich geplaatst voor de finaleronde van het 43 e Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi van komende zaterdag in sporthal Angelslo in Emmen.

Vooral het bereiken van Alcides ten koste van Hoogeveen (zondag) mag als een verrassing genoemd worden. De nog steeds ongeslagen ploeg van coach Ryan Luyckx bezorgde in de laatste wedstrijd van poule A de eerste nederlaag van dit toernooi aan de gedoodverfde kampioen Hoogeveen (zondag). 3-1. Hoogeveen krijgt woensdag in een tussenronde in Emmen tussen de nummers twee van elke poule nog een kans om alsnog de finaleronde te bereiken.

Poule C

De winnaar van het vorige jaar MSC liet er in poule C geen gras over groeien. MSC jaar won de eerste drie duels en was zodoende onbereikbaar voor de concurrentie. In het laatste duel ging de niet in haar sterkste opstelling spelende ploeg uit Meppel met 3-1 ten onder tegen Dalen. ,,We hebben spelers ingezet die normaal niet zoveel aan spelen toe komen’, was de uitleg van coach Guido Broers. ,,Je hebt die jongens echter ook nodig.’’

Broers heeft niet echt een voorkeur welke tegenstander MSC eventueel treft in de finale. ,,Het kan misscheien weer Noordscheschut worden. In de voorronde hebben we ze in ieder geval duidelijk verslagen.’’ De kans is ook aanwezig dat het een zinderende finale wordt tegen plaatsgenoot en aartsrivaal Alcides. Alcides won in de voorronde bovendien nog van MSC. ,,We hebben dus wat goed te maken’’, reageerde Broers. ,,Ik weet echter niet of het voor de toeschouwers zo leuk is om een finale te zien tussen twee ploegen uit Meppel. Voor ons telt echter alleen dat we willen winnen. Wij beseffen terdege dat we voor iedereen de te kloppen ploeg zijn.’’

Luyckx hoopt wel op een finale tegen MSC. ,,Dat zou de mooiste afsluiting zijn’’, is Luyckx van mening. ,,We hebben dit jaar in de voorronde en op het Jan Braltentoernooi van MSC gewonnen. Drie keer is dan scheepsrecht, maar we moeten eerst zorgen de finale te bereiken.’’

Poule B

Hoogeveen (zaterdag) zorgde in poule B voor een daverende verrassing door Noordscheschut op een 4-1 nederlaag te trakteren. Toch werd de formatie van coach Marc van Meel winnaar van deze poule omdat de andere ploegen wisselvallig presteerden. In de laatste wedstrijd had Noordscheschut een overwinning van meer dan vier doelpunten verschil tegen Elim nodig. Tot teleurstelling van Hoogeveen (zaterdag) werd het 5-0 voor Noordscheschut, waardoor Hoogeveen (zaterdag) naar de tussenronde werd verwezen.

Poule D

In poule D had Emmen voor de poulewinst in het allerlaatste duel tegen Gramsbergen aan een remise voldoende. De Emmenaren werden echter na een bloedstollend duel met 3-0 naar de tussenronde verwezen, terwijl Gramsbergen de poulewinst opeiste. ASVB bereikte evenals het vorige jaar de finalepoule. De ploeg uit Blijham had echter wel een inhaalrace nodig. Drenthina leek in eerste instantie de poulewinst te behalen, maar door de 1-0 winst in het onderlinge duel ging de ploeg van coach Loek Swarts alsnog met de poulewinst strijken.

Spannende tussenronde

De tussenronde van woensdag in sporthal Angelslo, waarvan de winnaar alsnog de finale bereikt, lijkt op voorhand een echte thriller te worden. Hoogeveen (zondag) en Hoogeveen (zaterdag) zullen elkaar vast en zeker niets gunnen, terwijl de Emmer ploegen Emmen en Drenthina ook tegen elkaar op het scherpst van de snede zullen strijden. Bergentheim kan eventueel profiteren van de onderlinge concurrentiestrijd.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu