Tweede plaats voor dammers Hijken DTC na turbulente slotronde

Terwijl zijn teamgenoten Matheo Boxum en Wouter Sipma gespannen toekijken, doet Roel Boomstra verwoede pogingen om Martijn de Leeuw te kloppen. Deze vond echter nog een sluipweggetje naar remise en bezorgde zijn team daarmee een 10-10 gelijkspel.

Terwijl zijn teamgenoten Matheo Boxum en Wouter Sipma gespannen toekijken, doet Roel Boomstra verwoede pogingen om Martijn de Leeuw te kloppen. Deze vond echter nog een sluipweggetje naar remise en bezorgde zijn team daarmee een 10-10 gelijkspel. Foto: Johan Wolfard

De Hijken Drents Tiental Combinatie is na een enerverende slotronde als tweede geëindigd in de ereklasse dammen. De hoop op het kampioenschap vervloog, nadat koploper Schiedam in een bloedstollend gevecht in en tegen het sterke Huissen geen fout maakte en via een 11-9 zege zijn titel prolongeerde.

Omdat Hijken zelf in een eveneens razend spannend duel tegen subtopper Westerhaar op 10-10 bleef steken, was de tweede plaatse het maximaal haalbare.

De damcompetitie kende een onverwacht spannende slotfase. Na negen van de elf ronden leidde Schiedam soeverein met drie punten voorsprong op Hijken DTC, dat in het onderlinge duel met 13-7 verslagen werd.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's