Twente stelt oud-directeur Feyenoord aan

Twente stelt oud-directeur Feyenoord aan ANP

FC Twente heeft Onno Jacobs tijdelijk aangesteld als directeur. De voormalig financieel directeur van Feyenoord moet bij de geplaagde eredivisieclub uit Enschede het vertrek van voorzitter Aldo van der Laan opvangen en taken overnemen van de oververmoeid geraakte directeur Gerald van den Belt. De 51-jarige Jacobs was van 2005 tot en met 2011 werkzaam bij Feyenoord, de Rotterdamse club die in die periode ook in financiële problemen verkeerde.

Jacobs is maandag begonnen in zijn nieuwe functie en krijgt tot 1 mei de dagelijks leiding bij FC Twente in een nog altijd roerige periode, meldt de club op de website. De gemeenteraad van Enschede stemde half december in met een reddingsplan voor de noodlijdende club. De licentiecommissie strafte de Tukkers eerder met een boete van 45.000 euro en drie jaar geen Europees voetbal wegens een omstreden deal met een investeringsmaatschappij.

,,De situatie waarin FC Twente zich bevindt, vraagt om veel inzet van iedereen binnen de club. Dat ik daaraan een bijdrage mag leveren, beschouw ik als een grote opgave. Voor mij zijn behoud van de licentie en het voorkomen van degradatie essentieel en ik wil me ook inzetten voor een goede organisatie van FC Twente in de toekomst'', zegt Jacobs, die nauw gaat samenwerken met Van den Belt. De algemeen directeur was door alle problemen bij Twente onlangs oververmoeid afgehaakt, maar keert volgende week terug op zijn post.

Twente zal in de tweede seizoenshelft moeten vechten tegen degradatie. De club staat voorlaatste in de stand. Versterkingen kunnen alleen komen als er eerst spelers worden verkocht, benadrukte de club maandag nog maar eens. Uitblinker Hakim Ziyech is een van de spelers die graag wil vertrekken.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu