Twente wint in Heerenveen voor Thesker

Twente wint in Heerenveen voor Thesker ANP

SC Heerenveen heeft zich zaterdag thuis laten verrassen door FC Twente. De Tukkers wonnen een enerverend duel in het Abe Lenstra Stadion met 3-1. De laatste twintig minuten speelde Heerenveen met tien man.

Henk Veerman zette de thuisclub nog op voorsprong. Twente maakte kort voor rust gelijk via Bruno Uvini. Jerson Cabral maakte in de 89e minuut de 1-2 en uitblinker Hakim Ziyech in blessuretijd de 1-3 voor de club uit Enschede, die de zege opdroeg aan hun ploeggenoot Stefan Thesker, bij wie deze week een tumor is verwijderd.

De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd. Joost van Aken kreeg al na vier minuten een grote kans, maar hij schoof de voorzet van Sam Larsson net naast. Een kleine tien minuten later was het wel raak. Doelman Nick Marsman van FC Twente tastte in de lucht naar een hoge bal van Larsson, maar liet hem vervolgens vallen voor de voeten van spits Veerman, die feilloos uithaalde.

Rustsignaal

De goal was geen voorbode van meer, want juist Twente werd gevaarlijker. De voorzet van Ziyech belandde vijf minuten voor het rustsignaal op het hoofd van verdediger Bruno Uvini, die de bal hard achter keeper Erwin Mulder van Heerenveen kopte.

De Braziliaan droeg de goal op aan de onfortuinlijke Thesker, die voorlopig moet revalideren. De 24-jarige verdediger was nog maar net terug bij de club, waar hij in de jeugd speelde. De spelers van Twente waren voorafgaande aan het duel het veld opgelopen in T-shirts waarop ze met de woorden 'Stefan sterkte' hun steun betuigden.

De tweede helft leverde een vermakelijk kijkspel op. Heerenveen startte weer iets feller, maar Twente nam meer en meer de overhand. Toen Van Aken na zeventig minuten moest inrukken na zijn tweede gele kaart, kreeg Heerenveen het steeds lastiger. Vlak voor tijd bezorgden eerst Cabral en daarna Ziyech FC Twente een gedenkwaardige zege.

Nieuws

Meest gelezen

menu