UEFA-baas Ceferin: voetbal met supporters zal er snel weer zijn

UEFA-baas Ceferin: voetbal met supporters zal er snel weer zijn ANP

De voetbalstadions zullen sneller dan gedacht weer vollopen met supporters, denkt voorzitter Aleksander Ceferin van de Europese voetbalbond UEFA. "Ik ben geen doemdenker. Het oude vertrouwde voetbal met publiek zal er snel weer zijn", zegt de Sloveen in een interview met The Guardian.

Hij wil het coronavirus, dat ook het voetbal wereldwijd heeft lamgelegd, zeker niet onderschatten, maar ziet lichtpunten. "Dit is een ernstige situatie, maar we zien een dalende trend en we zijn voorzichtiger geworden. We weten nu meer over het virus en ik ben sowieso een optimistisch persoon. Dit is een nieuwe ervaring en als we eenmaal van dat verdomde virus verlost zijn, zullen de dingen normaliseren", aldus Ceferin.

"Voetbal veranderde niet na de Tweede Wereldoorlog, en evenmin na de Eerste Wereldoorlog, en het zal ook niet veranderen door dit virus", vervolgt Ceferin, die wel bekent slapeloze nachten te hebben van de vele problemen waarmee het voetbal in Europa door het virus moet zien af te rekenen. Het is nog altijd onduidelijk of competities in Engeland, Spanje en Italië kunnen worden hervat en hoe de speelkalender er precies komt uit te zien. "Er zijn zoveel vraagstukken en we zullen vele miljoenen euro's verliezen, dan is het wel eens moeilijk in slaap te vallen."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu