UEFA: duel Tsjechië - Schotland gaat gewoon door

UEFA: duel Tsjechië - Schotland gaat gewoon door ANP

De Europese voetbalbond heeft laten weten dat het duel in de Nations League tussen Tsjechië en Schotland van maandag gewoon doorgaat. Tsjechië had de wedstrijd vrijdag afgezegd vanwege het coronavirus. "De wedstrijd gaat gewoon zoals gepland door", heeft een woordvoerder van de UEFA tegen persbureau AFP gezegd.

"Het nationale team zal maandag niet tegen Schotland spelen vanwege de beslissing van de bestuurders en de huidige situatie met Covid-19", zei de Tsjechische bond eerder in een verklaring op Twitter. "Het nationale team beëindigt de huidige voorbereidingen met onmiddellijke ingang direct na de overwinning tegen Slowakije."

De Schotse bond zei op Twitter op de hoogte te zijn van het Tsjechische besluit, eraan toevoegend dat het geen officiële kennisgeving had ontvangen en de UEFA om opheldering zou vragen. Het Schotse elftal zal zaterdag zoals eerder gepland de training afwerken in Edinburgh.

De UEFA had afgelopen week al scenario's geschetst voor duels die te maken kregen met besmettingen met het coronavirus. Daarin staat dat een wedstrijd moet doorgaan zolang een team minstens dertien spelers beschikbaar heeft, inclusief één doelman.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu