UEFA opnieuw in beraad met bonden en clubs

UEFA opnieuw in beraad met bonden en clubs ANP

De Europese voetbalunie UEFA gaat volgende week donderdag via een videoverbinding opnieuw in gesprek met de 55 lidstaten en vertegenwoordigers van het clubvoetbal. Daarna bespreekt het dagelijkse bestuur van de UEFA de actuele stand van zaken in verband met de coronapandemie, die het voetbal in heel Europa heeft stilgelegd.

De UEFA streeft er nog altijd naar om de nationale competities en bekertoernooien dit seizoen, te hervatten en af te ronden. Dat zou dan komende zomer moeten gebeuren, in de maanden juli en/of augustus, als de situatie in Europa rondom het longvirus dat toestaat.

Daarna zouden de resterende knock-outwedstrijden in de Champions League en de Europa League nog afgewerkt moeten worden, wellicht in een afgeslankte vorm, met één wedstrijd op neutraal terrein in plaats van twee duels uit en thuis. Na een pauze van circa drie weken zou dan het nieuwe seizoen moeten beginnen.

Het bestuur van de UEFA besloot eerder al het EK voetbal met een jaar uit te stellen, naar volgend jaar zomer. Ook alle interlands die voor mei en juni op de agenda stonden, zijn uitgesteld.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu