Uitbreiding van beloftencompetitie voetbalsters

Foto: ANP Foto: "Remko de Waal"

De beloftencompetitie voor voetbalsters krijgt uitbreiding. Excelsior en Telstar gaan met een team meedoen aan de competitie, die als opstapje richting de eredivisie voor vrouwen geldt. Vanaf komend seizoen bestaat de beloftencompetitie uit tien ploegen.

Twee jaar geleden werd de competitie voor talentvolle voetbalsters opgestart met zeven teams. Feyenoord stapte vorig jaar in met een beloftenteam. De Rotterdamse club heeft nog geen vrouwenploeg in de eredivisie, maar onder leiding van oud-international Manon Melis werkt Feyenoord daar wel naartoe.

"Voor het huidige vrouwenvoetballandschap zijn de acht teams in de Eredivisie Vrouwen en de tien teams in de beloftencompetitie een passend aantal", zegt Kirsten van de Ven, manager vrouwenvoetbal bij de KNVB. "Om tot een sterkere Eredivisie Vrouwen te komen, is één van de eisen dat alle clubs een beloftenteam moeten hebben. De clubs die dat nog niet hadden, zijn daarmee aan de slag gegaan, zoals Excelsior."

Voor de beloftencompetitie geldt een aantal specifieke regels. Zo mag in een wedstrijd doorlopend gewisseld worden en mogen er, buiten de keepster, slechts drie voetbalsters ouder dan 19 jaar op het wedstrijdformulier staan.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu