Kijk nu de samenvatting: Uitstapje van FC Groningen naar Duitsland levert alleen maar ellende op (+ interviews)

FC Groningen heeft de voorbereiding zaterdagmiddag geen goed vervolg kunnen geven in Duitsland. Naast een forse oefennederlaag tegen Werder Bremen (4-0) raakte trainer Danny Buijs met Gabriel Gudmundsson een vaste waarde kwijt.

Het werd een dramatische middag voor FC Groningen op de fraaie accommodatie van de Duitse vijfdeklasser Blau Weiss Lohne. Nog niet eens zozeer vanwege de uitslag. Het blijft de voorbereiding en daarin zeggen resultaten niet alles.

Veel erger was het vroeg in de wedstrijd uitvallen van Gudmundsson. De 21-jarige Zweed miste bijna het gehele vorige seizoen vanwege ernstig blessureleed en moest in Duitsland na 10 minuten met een brancard van het veld.

Hoe ernstig de kwetsuur aan zijn knie is viel direct na de wedstrijd nog niet te zeggen, maar het lijkt erop dat trainer Danny Buijs wel alvast moet nadenken over alternatieven op de linksbackpositie voor de eerste competitiewedstrijden. Die zijn met Bart van Hintum, Amir Absalem en Thomas Poll overigens wel voor handen, hoewel laatstgenoemde ook nog aan het terugkomen is van een blessure.

Geen vuist

Dan de wedstrijd. FC Groningen trad aan tegen een Werder Bremen dat ongeveer voor de helft uit basisspelers bestond. De andere spelers van het eerste elftal van de Duitsers, die vorig seizoen ternauwernood aan degradatie uit de Bundesliga ontsnapten, speelden later op de middag een wedstrijd tegen FC Sankt Pauli.

FC Groningen wist geen vuist te maken tegen Werder. Dat de mannen van Danny Buijs de grootste moeite hebben met kansen creëren en die vervolgens ook benutten is bekend. Dat was tegen de Bremer profs niet anders. Een schot tegen de paal van invaller Sam Schreck en een goed schot van Ramon Lundqvist, dat was de schrale oogst van de gasten.

Wel anders dan anders was, dat het verdedigend een gatenkaas was bij FC Groningen. Vooral in de eerste helft liepen de Duitsers er met het grootste gemak doorheen. Met doelpunten van Josh Sargent, Johannes Eggestein, Leonardo Bittencourt en de Nederlander Tahith Chong stond Werder Bremen al voor rust op een 4-0 voorsprong.

Al met al werden de problemen er voor Buijs niet kleiner op tijdens het korte verblijf in Duitsland. Naast de forse nederlaag en het gemis van Gudmundsson wacht de oefenmeester ook nog steeds met smart op een spits die het net wél weet te vinden, maar ook daar is twee weken voor de start van de competitie nog steeds geen zicht op.

Bekijk hieronder de reacties op de wedstrijd van Danny Buijs en Wessel Dammers.

 

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
FC Groningen
Video
menu