Unibet onder voorwaarden hoofdsponsor KNWU

Unibet onder voorwaarden hoofdsponsor KNWU ANP

Gokbedrijf Unibet is de komende vier jaar hoofdsponsor van de Nederlandse wielerbond KNWU. Er zitten nog wel een paar haken en ogen aan de overeenkomst, maar in principe gaat die begin volgend jaar in.

De KNWU maakte de deal ter waarde van 7 miljoen euro woensdag bekend. De overeenkomst is echter nog afhankelijk van een besluit van de Tweede Kamer. Die moet zich nog buigen over een wetsvoorstel over online gokken. De vraag is of Unibet een licentie krijgt om in Nederland te werken en welk belastingtarief wordt opgelegd. Dat kan 20 of 29 procent worden.

De deal tussen Unibet en de KNWU valt of staat met dat besluit. Als het hoge tarief wordt gebruikt, is de investeringsruimte van Unibet voor sponsoring te klein, aldus de wielerbond. Voorzitter Marcel Wintels hoopt dan ook vurig dat de Kamer en het kabinet ,,de belangen van de Nederlandse sport ten volste in haar afwegingen'' meenemen bij de behandeling van het wetsvoorstel.

,,Wij mogen deze unieke kans voor de sport niet laten lopen'', zei Wintels woensdag in het Haagse perscentrum Nieuwspoort, waar de deal werd gepresenteerd. ,,De sport is, ook binnen NOC*NSF-verband, naarstig op zoek naar nieuwe toekomstbestendige financieringsmodellen waaraan ook nieuwe partners en financiers zoals gereputeerde online kansspelaanbieders onlosmakelijk verbonden zijn. In onze buurlanden is dit reeds het geval en profiteert de sport van deze nieuwe inkomstenstromen'', zet Wintels de boel op scherp. Anderzijds is de deal opvallend, omdat ook de Lotto een sponsor is van de KNWU.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu