Utrecht-eigenaar Van Seumeren wil bekerfinale na 1 september

Utrecht-eigenaar Van Seumeren wil bekerfinale na 1 september ANP

Eigenaar Frans van Seumeren van FC Utrecht wil dat de bekerfinale tussen zijn club en die van Feyenoord alsnog wordt gespeeld. "Dan maar na 1 september, wat maakt dat uit? Waarom zou dat niet kunnen?", zei hij op RTV Utrecht. "Alles schuift op in deze situatie. Het wordt misschien wel oktober dat de UEFA beslist welke clubs, hoe en waar er in Europa gevoetbald kan worden."

FC Utrecht is woedend dat de KNVB de bekercompetitie helemaal heeft genegeerd bij het toewijzen van de tickets voor Europees voetbal. Nu heeft Feyenoord als nummer 3 van de competitie het ticket gekregen voor de groepsfase van de Europa League. Dat zou normaal gesproken de beloning zijn voor de winnaar van de beker.

Willem II heeft als nummer 5 een ticket voor de voorrondes van de Europa League gekregen, ook zeer tegen de zin van Utrecht, dat als nummer 6 slechts drie punten minder heeft dan de Tilburgers en een wedstrijd minder gespeeld. De club kondigde dan ook een gang naar de rechter aan. "We gaan natuurlijk alle advocaten inschakelen die we kunnen vinden om dit onrecht aan te vechten", aldus Van Seumeren.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu