VVV-Venlo verslaat NAC Breda

VVV-Venlo verslaat NAC Breda ANP

VVV-Venlo blijft de belangrijkste uitdager van koploper Sparta Rotterdam in de eerste divisie. De nummer twee van de ranglijst klopte vrijdagavond nummer drie NAC Breda voor eigen publiek (4-3).

Kristiaan Haagen was de grote man bij VVV-Venlo. Hij scoorde twee keer na een hoekschop. NAC Breda kwam nog wel op voorsprong door een treffer van Sjoerd Ars. Na de twee treffers van Haagen tekende Gianluca Nijholt voor 3-1. Ars bracht zijn ploeg met een tweede doelpunt terug in de wedstrijd, waarna Johnatan Opoku de krachtmeting fraai besliste (4-2). In de slotfase bepaalde Haagen met een eigen doelpunt de eindstand.

VVV-Venlo verkleinde de achterstand op Sparta-Rotterdam tot zes punten. De koploper heeft wel twee duels minder gespeeld. Sparta ontvangt zondag Go Ahead Eagles.

NAC Breda kan de titel wel vergeten. De Brabanders hebben nu al zes punten minder dan VVV-Venlo en kunnen zich al voorzichtig op de play-offs voor promotie richten. Eindhoven is NAC Breda inmiddels op de ranglijst gepasseerd. De nieuwe nummer drie van de eerste divisie was voor eigen publiek net iets sterker dan Telstar (2-1).

Almere City won het doelpuntenfestijn met FC Emmen (6-5). Ricrado Kip scoorde drie keer voor de winnende ploeg. Achilles 29 bleef Jong PSV de baas (3-2). Adam Maher speelde op eigen verzoek mee met de beloftenploeg uit Eindhoven. Hij miste een aantal opgelegde kansen maar bereidde ook de gelijkmaker van Sam Lammers (1-1) voor. RKC speelde in eigen huis gelijk tegen Helmond Sport (2-2) en FC Oss verloor bij het noodlijdende Fortuna Sittard (0-3).

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu