VVV-spelers leveren in en betalen loonkorting kantoorpersoneel

VVV-spelers leveren in en betalen loonkorting kantoorpersoneel ANP

VVV-Venlo heeft met alle werknemers een akkoord bereikt over een tijdelijke salarisverlaging. Spelersgroep, staf en directie nemen in de overeengekomen constructie gezamenlijk het deel van de loonkorting van het kantoorpersoneel op zich.

De aanbevelingen van spelersvakbonden en werkgeversorganisatie FBO vormen de basis van de afspraken, aldus de Limburgse eredivisionist.

"De spelers en staf waren heel stellig over het feit dat zij de compensatie voor de loonsverlaging van de overige werknemers voor hun rekening wilden nemen. Een daad van solidariteit én loyaliteit en een toonbeeld van eenheid en kracht binnen onze club. En wij als directie sluiten daar dan ook graag bij aan", aldus algemeen directeur Marco Bogers.

Zware uitdagingen

"Want er wordt achter de schermen heel hard gewerkt door al mijn collega’s op kantoor. Zij staan voor zware uitdagingen. Wij zijn dan ook van mening dat ons kantoorpersoneel de constante, stabiele basis vormt van de club. En juist in deze tijd moeten we laten zien dat we één team zijn."

Voordat het coronavirus een einde maakte aan het seizoen stond VVV op de dertiende plaats in de eredivisie.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu