Vakbond signaleert toenemende depressieve klachten voetballers

Vakbond signaleert toenemende depressieve klachten voetballers ANP

Het aantal voetbalsters en voetballers met symptomen van depressie of angst is sterk toegenomen sinds de sport volledig stilligt door de coronapandemie. Dat meldt de mondiale spelersvakbond FIFPro, die een onderzoek liet doen door het UMC in Amsterdam.

Uit dat onderzoek blijkt dat 22 procent van de voetbalsters en 13 procent van de voetballers lijden aan depressieve klachten als desinteresse, gebrek aan eetlust en energie en weinig zelfrespect. Die percentages liggen veel hoger in vergelijking met het vorige soortelijke onderzoek uit december en januari, toen 11 procent van de vrouwen en 6 procent van de mannen symptomen van droefgeestigheid vertoonden.

Het onderzoek wees uit dat 18 procent van de voetbalsters en 16 procent van de voetballers last heeft van angstsymptomen als zorgen of spanning.

Het onderzoek van het Universitair Medisch Centrum Amsterdam omvatte volgens FIFPro 1134 mannelijke spelers met een gemiddelde leeftijd van 26 jaar en 468 vrouwelijke spelers van gemiddeld 23 jaar, afkomstig uit zestien landen.

Nieuws

Meest gelezen

menu