Valpartij nekt wielrenster Lieke Nooijen uit Coevorden op EK wielrennen. 'Er zit duidelijk meer hardheid in het peloton'

Lieke Nooijen. Foto: ANP

Ze behaalde woensdag geen podiumplek op het Europees Kampioenschap (EK) op de weg in het Franse Plouay, maar toch is Lieke Nooijen uit Coevorden tevreden met haar 19e plaats geëindigd bij de beloften (onder 23 jaar).

De heuvelrit in en rondom Plouay (Bretagne) over 82 kilometer werd gewonnen door de Italiaanse Elisa Balsamo. Lonneke Uneken uit Veendam pakte het zilver, terwijl het brons naar de Deense Emma Norsgaard ging.

,,Ik heb mijn taak goed uitgevoerd en lange tijd van voren gereden”, blijkt de 19-jarige wielrenster terug. ,,In de finale zouden we voor Lonneke rijden en dat bleek niet voor niets.”

In de laatste ronde kwam Nooijen helaas achter een valpartij te zitten en dat zorgde voor enig oponthoud. ,,Pas vier kilometer voor de streep kon ik weer aansluiten. Toen had ik mijn krachten al verspeeld. In de massasprint kon ik me gelukkig nog net bij de beste twintig rensters scharen.”

Overstap van junioren naar beloften blijkt groot

Nooijen veroverde vorig jaar de bronzen medaille op het WK wielrennen voor junioren in Engeland. De overstap van de junioren naar de beloften blijkt groot. ,,Er zit duidelijk meer hardheid in het peloton. Bij de junioren ben je misschien na twee of drie keer demarreren weg. Nu moet je beduidend meer pogingen doen.”

De komende weken staat Nooijen onder meer in België aan de start van de Grote Prijs Euromat (UCI-koers), de Trophée des Grimpeuses en de Lotto Belgium Tour. Ook de Tour de Gevaudan in Frankrijk staat op haar agenda.

Nieuws

Meest gelezen

menu