Valverde overweegt wielerloopbaan met een jaar te verlengen

Valverde overweegt wielerloopbaan met een jaar te verlengen ANP

Alejandro Valverde overweegt zijn wielerloopbaan met een jaar te verlengen. De 39-jarige Spanjaard zou zijn carrière in 2021 beëindigen, maar omdat hij vreest dat er dit jaar niet meer gekoerst wordt, denkt hij erover zijn afscheid met een jaar uit te stellen.

"De UCI heeft dan wel een nieuwe kalender opgesteld, maar met deze coronapandemie is het onmogelijk te voorspellen of daar ook echt iets van terecht gaat komen. Ik zie het somber in", zei Valverde dit weekend tegen El Mundo.

"Bij het begin van de lockdown had ik nog niet het idee dat we een heel jaar zouden verliezen. Maar nu ik zie hoe het vordert, denk ik daar anders over. Deze crisis kan ervoor zorgen dat ik mijn afscheid van de sport uitstel. Het is zeker mogelijk dat ik er nog een jaar bij doe. Laten we eerst afwachten of er dit jaar toch nog gekoerst wordt of niet."

Murcia

Valverde houdt zich tijdens de coronacrisis fit in Murcia, maar vindt het lastig om het fietsen op zijn rollerbank lang vol te houden. "Fysiek en mentaal brandt trainen op de rollen je helemaal op. Bovendien weet je ook niet waar je het voor doet. Met deze onzekerheid is het moeilijk om je een doel voor ogen te houden", aldus de wereldkampioen van 2018, die uitkomt voor Movistar.

"Godzijdank heb ik een groot huis en hebben de kinderen plaats om te voetballen, te tennissen of te fietsen, maar ik mis de trainingen op de weg en de wind op mijn gezicht."

Planning

De UCI maakte begin deze week een nieuwe planning bekend. De start van de Tour de France staat nu voor zaterdag 29 augustus gepland. Valverde weet nog niet aan welke grote wedstrijden hij gaat deelnemen.

"Ze alle drie rijden, is onmogelijk. De Tour is natuurlijk de belangrijkste. Het wordt nog afwachten hoe de rondes eruit gaan zien. De Vuelta wordt nu in november gereden, maar dan vind ik dat ze ook het parcours moeten veranderen", aldus de winnaar van de Vuelta in 2009.

Koud

"Normaal zou er dit jaar in het noorden van Spanje gereden worden, maar daar kan het in november behoorlijk koud zijn. Dus vind ik dat ze zuidelijkere en warmere oorden moeten opzoeken."

De UCI maakte bekend dat na de Tour eerst de Giro en dan de Vuelta wordt verreden. Exacte data zijn nog niet bekend.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu