Van Aert win in Baal

Van Aert win in Baal ANP

Veldrijder Wout van Aert heeft vrijdag de Grand Prix Sven Nys gewonnen. De Belg reed in Baal solo naar de finish en kan de Bpost Bank Trofee nauwelijks meer ontgaan.

De 21-jarige Van Aert heeft nu vijf van de zeven wedstrijden in de Bpost Bank Trofee gewonnen. Hij verdedigt op 6 februari tijdens de achtste en laatste wedstrijd in Sint-Niklaas een voorsprong van 6.53 op zijn landgenoot Kevin Pauwels. Nys volgt op 9.24.

Van Aert ontsnapte in Baal al snel uit het peloton. Nys probeerde hem nog te achterhalen maar kwam ten val. Hij eindigde uiteindelijk als tweede, met meer dan een minuut achterstand op de verdiende winnaar. Nys schreef de wedstrijd in Baal al twaalf keer op zijn naam. ,,Maar nu voelde de tweede plaats als een zege. Op Van Aert staat op dit moment geen maat'', zei de veldrijder die bezig is met zijn laatste seizoen.

Toon Aerts maakte met een derde plaats het Belgische podium compleet. Lars van der Haar was met een zevende plaats de beste Nederlander. Corné van Kessel eindigde als achtste. Van der Haar bezet in het algemeen klassement van de Bpost Bank Trofee de vierde positie. Hij heeft een achterstand van 10.33 op Van Aert.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu