Van Bronckhorst hoopt op nieuwe aanvaller

Van Bronckhorst hoopt op nieuwe aanvaller ANP

Giovanni van Bronckhorst hoopt voor het sluiten van de transfermarkt nog een nieuwe aanvaller te verwelkomen bij Feyenoord. De Rotterdamse club heeft tot 1 februari de tijd zich te versterken. De disciplinair geschorste reservespits Colin Kazim-Richards mag vertrekken uit De Kuip, terwijl eerste keus Michiel Kramer vooralsnog weinig indruk maakt.

,,We kijken of we ons kunnen versterken'', zei Van Bronckhorst woensdag, een dag voor de confrontatie met sc Heerenveen. Feyenoord hoopt in De Kuip een einde te maken aan een reeks van drie nederlagen, tegen NEC, PSV en AZ. De Rotterdamse club kijkt daardoor ineens tegen een achterstand van twaalf punten op koploper Ajax aan. ,,We moeten de weg omhoog weer vinden.''

Verdediger Sven van Beek, die in Alkmaar maar geen vat kreeg op spits Vincent Janssen, ontbreekt vanwege een schorsing tegen Heerenveen. Daardoor heeft Jan-Arie van der Heijden een basisplaats. Voor Eric Botteghin komt het duel net te vroeg. Justin Bijlow zal opnieuw als reservekeeper op de bank zitten. Feyenoord heeft weliswaar met de Zweed Pär Hansson een nieuwe doelman aangetrokken, maar hij behoort donderdag nog niet tot de selectie. Kramer krijgt van Van Bronckhorst opnieuw het vertrouwen in de spits.

Bij Heerenveen ontbreekt middenvelder Jerry St. Juste, die een spierscheurtje in zijn bovenbeen heeft. Aanvoerder Joey van den Berg keert na een schorsing terug in de Friese selectie, die volgens trainer Foppe de Haan aan de bak moet. ,,In Rotterdam speel je tegen elf Feyenoorders en De Kuip.'' De Haan geeft Henk Veerman in de spits de voorkeur boven oud-Feyenoorder Mitchell te Vrede.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu