Van Dijk dankt Klopp en Koeman voor progressie

Van Dijk dankt Klopp en Koeman voor progressie ANP

Verdediger Virgil van Dijk heeft op de website van zijn werkgever Liverpool benadrukt dat hij als speler in ontwikkeling wil blijven. "Ik weet dat er altijd ruimte is voor verbetering. Ik tracht er altijd naar te zoeken en aan te werken", liet de 28-jarige aanvoerder van Oranje weten.

Van Dijk kwam in januari 2018 van Southampton naar Anfield en groeide bij Liverpool uit tot een zeer gewaardeerde kracht en een boegbeeld van de club. Volgens de oud-speler van Willem II en FC Groningen heeft hij wat dat betreft veel te danken aan Jürgen Klopp, de Duitse trainer van de Engelse koploper.

"Hij eist veel van mij. Hij heeft me geholpen om de speler te worden die ik nu ben. Het gaat ook om veel tactisch werk, veel denkwerk. Ook dankzij bondscoach Ronald Koeman en mijn ploeggenoten kan ik mezelf blijven ontwikkelen. Ik wil ook nu nog alsmaar beter worden."

Van Dijk erkent dat het gedurende de huidige coronacrisis niet meevalt om fysiek en speltechnisch in topvorm te blijven. De spelers van Liverpool moeten het vooralsnog doen met individuele trainingen en groepssessies via een videoverbinding. "Het is een vreemde situatie voor ons, voor iedereen in de wereld, wat voor werk je ook doet. We zullen ons moeten aanpassen, we zullen de dingen anders moeten doen. Maar de gezondheid van iedereen gaat boven alles. Dat is het belangrijkste."

Nieuws

Meest gelezen

menu