Van Dijk helpt Liverpool met rake kopbal aan zege

Van Dijk helpt Liverpool met rake kopbal aan zege ANP

Virgil van Dijk heeft Liverpool aan een overwinning geholpen in de Premier League. De aanvoerder van Oranje opende in de met 3-1 gewonnen uitwedstrijd tegen Crystal Palace al in de 8e minuut de score met een kopbal.

De verdediger kon een hoekschop van Andy Robertson ongehinderd inkoppen. Robertson leverde na een half uur spelen ook de assist bij de 0-2 van Alex Oxlade-Chamberlain. Crystal Palace kreeg legio kansen om terug in de wedstrijd te komen, maar de ploeg van trainer Patrick Vieira stuitte keer op keer op doelman Alisson. Tien minuten na rust maakte Odsonne Édouard dan toch de aansluitingstreffer. Crystal Palace ging op jacht naar de gelijkmaker, maar het lukte de thuisploeg niet om op gelijke hoogte te komen. In de slotfase kreeg Liverpool nog een discutabele strafschop, die werd benut door Fabinho.

De ploeg van trainer Jürgen Klopp verstevigde de tweede plaats, met nu 9 punten achterstand op Manchester City. De koploper liet zaterdag punten liggen bij Southampton (1-1).

Het duel tussen Arsenal en Burnley, met Erik Pieters in de basis, bleef zonder doelpunten (0-0). Ook Leicester City - Brighton & Hove Albion eindigde onbeslist (1-1). Joël Veltman werd een kwartier voor tijd gewisseld bij Brighton.

Nieuws

menu