Van Eijden in de zomer alsnog weg bij NEC

Van Eijden in de zomer alsnog weg bij NEC ANP

NEC moet in de zomer alsnog afscheid nemen van Rens van Eijden. De aanvoerder van de Nijmeegse ploeg wil zijn aflopende contract niet verlengen, aldus algemeen directeur Bart van Ingen. Van Eijden zou eigenlijk deze winter al vertrekken bij NEC, maar een transfer naar de Russische topclub Dinamo Moskou ketste op het laatste moment af.

NEC en Dinamo hadden al een akkoord over de transfersom en ook Van Eijden was klaar om zijn handtekening te zetten, maar de Russen bleven maar met aanvullende eisen komen. De 27-jarige verdediger besloot uiteindelijk zelf de verhuizing naar Rusland af te blazen en nog een half jaar in Nijmegen te blijven.

,,We hebben ons best gedaan hem na 'Moskou' te verleiden tot een langer verblijf, maar Rens maakt een andere keuze'', zei Van Ingen woensdag. Van Eijden loopt daardoor komende zomer transfervrij de deur uit, terwijl NEC erop had gerekend nog wat geld voor hem te vangen. De club haalde in de winterse transferperiode met Dario Dumic en Mikael Dyrestam zelfs al twee nieuwe verdedigers in huis. Daardoor moet NEC in financieel opzicht de komende maanden hard aan het werk om alles rond te krijgen.

In overweging

Van Ingen vreest dat ook Navarone Foor na dit seizoen vertrekt. De aanvallende middenvelder sloeg het aanbod af om zijn aflopende contract te verlengen. Doelman Brad Jones heeft het voorstel om langer te blijven wel in overweging.

De toekomst van trainer Ernest Faber is eveneens onzeker. FC Groningen meldde zich bij Van Ingen voor Faber, maar die wil de succesvolle trainer aan zijn doorlopende contract houden. ,,Ik heb aangegeven dat we Ernest graag hier willen houden en Ernest heeft gezegd dat hij graag hier blijft.''

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu