Van Emden niet blij met onrust judobond

Van Emden niet blij met onrust judobond ANP

Het plotselinge vertrek van directeur topsport Henry Bonnes bij Judo Bond Nederland heeft tot negatieve reacties geleid bij veel topjudoka's. ,,Het begon net wat rustiger worden, en dan krijg je dit'', zei Anicka van Emden, judoka van het Rotterdamse Budokan die in augustus in Rio debuteert op de Olympische Spelen, dinsdag bij RTV Rijnmond. ,,Natuurlijk, nog meer chaos bij de Judo Bond'', twitterde Marhinde Verkerk cynisch.

Het rommelde al langer in het judo, met name vanwege de door de bond gewenste centralisatie op Papendal. Nu trainen de topjudoka's nog op vier verschillende locaties. Bonnes was de uitvoerder van dat plan. Van Emden was het niet eens met die bundeling: ,,Nee, daar maakte Bonnes zich niet populair mee, maar dat kwam niet vanuit hem. Nog steeds heb ik mijn twijfels bij centralisatie.''

Van Emden noemt Bonnes ,,de meest oprechte, betrouwbare en transparante technisch directeur die ik heb meegemaakt. Ik was het niet altijd eens met wat hij zegt, maar hij heeft heel erg zijn best gedaan om het belang van judoka's voorop te stellen. Ik heb altijd prettig met hem samengewerkt.'' Bonnes stapte maandag op vanwege een gebrek aan vertrouwen vanuit de bond.

De Judo Bond Nederland wilde dinsdag niet ingaan op de ontstane onrust en suggesties rond de reden van vertrek van Bonnes.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu