Van Gaal: eerst huidige competitie uitspelen

Van Gaal: eerst huidige competitie uitspelen ANP

Voormalig bondscoach Louis van Gaal vindt hervatting van het voetbal momenteel "totaal niet belangrijk." In het AD pleit de 68-jarige coach er desondanks voor om de huidige competitie uit te spelen. "Als vaststaat dat het coronavirus is verslagen, moet je eerst de huidige competitie uitspelen", zegt hij. "Sport is er om een winnaar aan te wijzen, op het veld."

Van Gaal hekelt de discussie over het uitspelen van de eredivisie. "Ik vind het ook schandalig hoe het gezondheidsvraagstuk in de discussie over 'uitspelen of stoppen' wordt ingezet", zegt hij. "Terwijl ook de regering al wekenlang de experts volgt, gaan wat voetbalclubs ineens zeggen dat het allemaal niet kan, Ajax voorop."

Volgens Van Gaal hebben de clubs die zeggen niet meer te willen spelen daar allemaal een reden voor. "Wie willen niet uitspelen? Ga maar kijken, clubs die nu in de stand op een Europese plek staan, Feyenoord uitgezonderd, en clubs in de degradatiezone. De coronacrisis gebruiken voor eigen gewin en het dan brengen als een statement voor de volksgezondheid, ik ben een jongen die daar niet tegen kan."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu