Van Gaal: gelijkspel voelt als nederlaag

Van Gaal: gelijkspel voelt als nederlaag ANP

Tot zijn afgrijzen zag Louis van Gaal Newcastle United dinsdag in de slotminuut gelijkmaken (3-3) tegen 'zijn' Manchester United. ,,Natuurlijk voelt dit als een nederlaag'', zei de Nederlander na het duel, dat zijn ploeg naar de zesde plaats deed zakken in de Premier League, bij Sky Sports. United had met 2-0 en 3-2 voorgestaan op St James' Park maar Paul Dummett bezorgde de thuisploeg, waarvoor ook Georginio Wijnaldum scoorde, alsnog een punt.

,,We hebben het weggegeven, dat heb ik mijn spelers ook verteld'', mopperde Van Gaal, al weken onder vuur in Manchester wegens de tegenvallende resultaten. ,,Ook al gaf de scheidsrechter een strafschop voor nietshet was volgens mij een duel waarbij je niet kunt zien wie de overtreding maaktdan nog hebben we het uit handen gegeven.'' Van Gaal doelde op de penalty die de thuisclub kreeg bij een 2-1-stand in het voordeel van Manchester na duw- en trekwerk tussen Chris Smalling en Aleksandar Mitrovic.

Fans van ManUnited beklaagden zich de laatste maanden over het saaie spel van hun team. In Newcastle oogde de ploeg vlijmscherp met tal van gevaarlijke counters. ,,We hadden er makkelijk zes kunnen maken maar deden het niet'', zei Van Gaal. ,,Als we dat wel hadden gedaan, hadden we het nieuwe jaar ingeluid met drie overwinningen op rij. Kansen creëren is leuk, maar het gaat erom dat je één doelpunt meer maakt dan je tegenstander.'' Manchester United, dat West Ham zag passeren op de ranglijst, gaat zondag op bezoek bij Liverpool.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu