Van Ginkel inzetbaar tegen FC Utrecht

Van Ginkel inzetbaar tegen FC Utrecht ANP

Marco van Ginkel speelt mogelijk donderdagavond al mee met PSV in de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht. PSV-trainer Phillip Cocu vertelde woensdag na de laatste training voor het duel dat de middenvelder fit is en vermoedelijk bij de wedstrijdselectie zit.

Cocu heeft Van Ginkel waarschijnlijk nodig omdat Andrés Guardado langere tijd is uitgeschakeld door een hamstringblessure en Stijn Schaars niet mee kan doen doordat hij deze week op de training een bal tegen het gezicht kreeg. Van Ginkel werd maandagavond kort voor het verstrijken van de transferdeadline als 'buitenkansje' binnengehaald bij PSV. Hij wordt voor een half seizoen gehuurd van Chelsea.

Cocu: ,,Hij is wedstrijdfit. Maar of hij speelt, zien we donderdag. Hij moet zich ook eventjes aanpassen aan onze manier van werken, maar zal dat snel onder de knie hebben. Hij kent de Nederlandse speelstijl natuurlijk.” De oefenmeester liet in het midden voor welke positie Van Ginkel precies is gehaald: ,,Hij kan op alle drie de posities op het middenveld uit de voeten. Het is een multifunctionele speler.”

PSV en FC Utrecht strijden donderdagavond in Eindhoven voor een plek in de halve finale van het bekertoernooi.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu