Van Marwijk ongeslagen met Saudi-Arabië

Van Marwijk ongeslagen met Saudi-Arabië ANP

Bondscoach Bert van Marwijk is met de selectie van Saudi-Arabië nog altijd ongeslagen in de Aziatische kwalificatiegroep A voor het WK van 2018. De voormalig trainer van Oranje zag zijn ploeg donderdag in Jeddah met 2-0 winnen van Maleisië.

Saudi-Arabië heeft na zeven wedstrijden negentien punten, drie meer dan de Verenigde Arabische Emiraten. Van Marwijk gaat daar dinsdag met zijn spelers op bezoek voor het slotduel.

Het Syrisch voetbalelftal probeert ondanks de ellende in eigen land ook 'gewoon' het WK te bereiken. Het team van bondscoach Fajr Ibrahim zette een stapje in de goede richting door Cambodja met 6-0 te verslaan. Sanharib Malki, die na twee succesvolle seizoenen bij Roda JC tegenwoordig in de Turkse competitie speelt voor Kasimpasa, maakte het laatste doelpunt.

Syrië is in groep E tweede achter Japan, dat Afghanistan met 5-0 naar huis stuurde. ADO-spits Mike Havenaar viel in de 72e minuut in, maar scoorde niet. Dinsdag ontvangt Japan concurrent Syrië, dat één punt achterstand heeft.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu