Van Nistelrooij verlaat Oranje voor PSV

Van Nistelrooij verlaat Oranje voor PSV ANP

Ruud van Nistelrooij vertrekt komende zomer bij het Nederlands elftal. De assistent van bondscoach Danny Blind heeft besloten zijn aflopende contract niet te verlengen.

De zeventigvoudig international gaat bij PSV aan de slag als trainer-coach van de spitsen van Onder 17, Onder 19 en Jong PSV. Van Nistelrooij, die bij de KNVB de cursus UEFA Pro Coach Betaald Voetbal volgt, liep in het kader van deze opleiding al stage bij de huidige koploper van de eredivisie. Blind zal op zoek gaan naar een nieuwe assistent. Hij kan wel blijven beschikken over Marco van Basten, zijn rechterhand bij Oranje.

,,Ik heb de afgelopen twee jaar veel geleerd'', verklaart Van Nistelrooij zijn vertrek. ,,Niet alleen tijdens de trainerscursus, maar ook op het veld bij de B1 en Jong PSV. En hoe mooi is het om als beginnend coach ook betrokken te zijn bij het Nederlands elftal. In mijn tijd als Oranje-international heb ik de technische staf natuurlijk van dichtbij aan het werk gezien, maar heb me eigenlijk nooit gerealiseerd hoeveel voorbereiding en tijd daarin ging zitten en wat daar in de praktijk allemaal bij kwam kijken. Voor mijn ontwikkeling als coach is dat een waardevolle ervaring. Wat me verder zeker zal bijblijven is de fantastische manier waarop ik heb kunnen samenwerken met spelers en staf. Ik ben de KNVB dankbaar dat ze me deze kans hebben gegund.”

Marcel Brands, technisch manager van PSV, kijkt uit naar de komst van Van Nistelrooij. ,,Het is bekend dat wij enorm veel waarde hechten aan de combinatie van pedagogisch onderlegde jeugdtrainers en ex-topvoetballers in onze opleiding. In de afgelopen jaren hebben we tijdens zijn stages gezien dat Ruud echt wat toevoegt aan onze staf, dus ik ben erg blij en trots dat hij nu in deze functie voor ons aan de slag gaat.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu