Van Oostveen: Infantino of blanco

Van Oostveen: Infantino of blanco ANP

Mocht Gianni Infantino vrijdag tijdens de verkiezing van een nieuwe voorzitter voor wereldvoetbalbond FIFA afvallen, dan gaat de KNVB blanco stemmen. Dat kondigde directeur Bert van Oostveen woensdag aan. ,,De stem op Infantino is een principiële, we gaan niet politiek stemmen'', zegt Van Oostveen, die samen met bondsvoorzitter Michael van Praag naar Zürich gaat voor de verkiezing.

Van Praag mag namens Nederland in het stemhokje een kruisje zetten achter de naam van Infantino. De Zwitserse secretaris-generaal van de Europese bond UEFA wordt gezien als voornaamste uitdager van de favoriete sjeik Salman bin Ebrahim Al Khalifa. In totaal zijn er vijf kandidaten voor de opvolging van Sepp Blatter.

Mocht Infantino tijdens een van de stemrondes afvallen, dan heeft de KNVB een plan B. ,,We stemmen op hem óf we stemmen blanco'', aldus Van Oostveen. ,,Infantino brengt van de vijf kandidaten het beste onder woorden wat we bij de KNVB willen. We kennen hem goed, hij komt voort uit de UEFA. We willen een nieuwe, transparante, op moderne leest geschoeide FIFA. Geen achterkamertje, wel openbaarheid, zo veel mogelijk.''

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu