Van corona herstelde Fellaini in China weer in training

Van corona herstelde Fellaini in China weer in training ANP

De Belgische oud-international Marouane Fellaini heeft na een lange periode, waar hij verplicht in quarantaine moest verblijven, de trainingsarbeid bij zijn Chinese club Shandong Luneng hervat. De 32-jarige middenvelder, intussen hersteld na een coronabesmetting, plaatste een foto van zichzelf op Instagram, waar hij in clubtenue op een atletiekbaan loopoefeningen doet.

"Het voelt goed om bij de ploeg terug te zijn", schreef Fellaini. "Ik ben blij dat de periode in quarantaine achter de rug is en ik het ziekenhuis heb verlaten. Ik dank de medische staf van de club, die me verzorgde, en de club zelf om de steun."

Na een behandeling van iets meer dan drie weken mocht Fellaini medio april het ziekenhuis in het Chinese Jinan verlaten. De voormalige speler van Manchester United werd daar op 22 maart opgenomen nadat hij positief getest had op het coronavirus. Hij was niet de eerste voetballer in China die positief testte, maar wel de eerste speler uit de Super League.

Sinds februari vorig jaar staat de Belg onder contract bij Shandong Luneng. Het nieuwe seizoen in de Super League had al op 22 februari moeten beginnen, maar door het coronavirus is de competitiestart voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu