Met pijn in zijn hart verliet Maikel Kieftenbeld zijn geliefde Engeland, vastberaden om FC Emmen in de eredivisie te houden. 'Maar je wilt altijd meer'

Maikel Kieftenbeld werd ‘slechts’ twee maanden geleden gepresenteerd, maar lijkt nu al onmisbaar op het middenveld van FC Emmen. Een gesprek over zijn vertrek uit het door hem zo geliefde Engeland en zijn ambities in dienst van de Drentse eredivisionist.

Maikel Kieftenbeld in actie voor FC Emmen tijdens het oefenduel met Sparta Rotterdam.

Maikel Kieftenbeld in actie voor FC Emmen tijdens het oefenduel met Sparta Rotterdam. Foto: Dijks Media

Het had niet veel gescheeld of Maikel Kieftenbeld speelde dit seizoen ‘gewoon’ nog op het tweede niveau van Engeland, in de Championship. Het beruchte Millwall FC wilde hem graag behouden, maar bood de 31-jarige middenvelder een éénjarig contract. Niet waar Kieftenbeld op had gehoopt. De mogelijkheid om zijn carrière bij FC Emmen te vervolgen kwam op het juiste moment. Het verhaal is inmiddels bekend: clubvoorzitter Ronald Lubbers navigeerde zijn auto een aantal maanden geleden naar bungalowpark Buitenplaats Gerner in Dalfsen, waar Kieftenbeld destijds verbleef, en verzekerde zich van zijn diensten.

Nieuws

menu