Van den Berg evenaart 'rood' record

Van den Berg evenaart 'rood' record ANP

Joey van den Berg heeft zaterdag het recordaantal rode kaarten in de eredivisie geëvenaard. De aanvoerder van sc Heerenveen werd in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht voor de zevende keer in zijn loopbaan met rood van het veld gestuurd. Gregoor van Dijk kreeg ook zeven rode kaarten, twee in dienst van FC Utrecht en vijf bij Roda JC.

Scheidsrechter Serdar Gözübüyük bestrafte Van den Berg voor een overtreding aan de zijlijn op spits Sébastien Haller. De dertigjarige middenvelder ging op de enkel van de Franse topschutter staan. Haller kon in eerste instantie de wedstrijd vervolgen, maar strompelde kort na rust alsnog aangeslagen naar de kant.

Voor Van den Berg is het al zijn derde rode kaart van dit seizoen. Hij werd in januari tegen PEC Zwolle ook al van het veld gestuurd en voor één wedstrijd geschorst. Een maand eerder was Van den Berg in de verloren bekerwedstrijd tegen Roda JC ook met rood bestraft.

,,Ik word er een beetje moe van, misschien moet ik bij mezelf te rade gaan'', erkende de Friese aanvoerder na de zware nederlaag tegen FC Utrecht (0-4) bij FOX Sports. ,,Maar ik heb nooit de intentie om mensen bewust te blesseren. Dit was ook heel ongelukkig. Maar als ik de beelden terugzie, is er weinig af te dingen op die rode kaart. Naar mijn idee gingen we allebei voor de bal. Maar ik kwam over de bal heen en raakte hem op zijn enkel. Heb ik nu een record geëvenaard? Nou, dat schiet mooi op dan'', mopperde Van den Berg, die in ieder geval een schorsing tegemoet kan zien voor de confrontatie volgende week met koploper PSV.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu