Van der Poel richt zich op Vlaamse en Italiaanse klassiekers

Van der Poel richt zich op Vlaamse en Italiaanse klassiekers ANP

Wielrenner Mathieu van der Poel ziet dit seizoen nog volop kansen nu zijn ploeg Alpecin-Fenix niet wordt uitgenodigd voor de Tour de France. "Er zijn genoeg andere klassiekers waarin ik me kan tonen", reageerde hij bij Sporza.

Tour-baas Christian Prudhomme kondigde dinsdag aan dat er geen extra ploegen aan de Ronde van Frankrijk mogen deelnemen. Alpecin-Fenix hoopte juist op een wildcard. "Ik ben ergens wel ontgoocheld dat ik de Tour niet mag rijden", stelde Van der Poel. "Het zag ernaar uit dat de Tour het enige grote evenement zou zijn op de hertekende wielerkalender. Nu zijn er meer kansen."

Van der Poel gaat zich op Italiaanse en Vlaamse klassiekers richten. De laatste winnaar van de Amstel Gold Race weet nog niet of hij aan de start verschijnt van Vlaamse klassiekers

Van der Poel had dit jaar eigenlijk in het teken gesteld van de mountainbikewedstrijd op de Olympische Spelen. De Spelen van Tokio zijn echter met een jaar uitgesteld als gevolg van de coronacrisis, waarop Van der Poel alsnog hoopte te kunnen meedoen aan de Tour dit jaar.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu