Van der Sar stopt strafschop bij rentree

Van der Sar stopt strafschop bij rentree ANP

Edwin van der Sar heeft zich zaterdag bij zijn rentree op de voetbalvelden direct weer laten gelden. De recordinternational van het Nederlands elftal nam voor één keer plaats onder de lat bij amateurclub VV Noordwijk in het duel met Jodan Boys, omdat de vaste doelman van de zaterdaghoofdklasser geblesseerd is. Op het volgepakte sportpark Duinwetering stopte Van der Sar kort voor rust een strafschop.

De directeur van Ajax wees naar rechts, maar dook vervolgens naar de linkerhoek waarin Jorn van Lunteren van Jodan Boys de bal trapte. Met hulp van zijn tijdelijke ploeggenoten verwerkte Van der Sar de bal tot hoekschop.

De 45-jarige keeper uit Voorhout werd in de tweede helft toch nog gepasseerd, door Mo Bellahcen. Diep in blessuretijd voorkwam Jaap van Duin uit een vrije trap dat de rentree van Van der Sar als een nederlaag de boeken in zou gaan: 1-1.

Van Gaal

De 130-voudig international werd in 1990 door Louis van Gaal weggeplukt bij Noordwijk. Van der Sar vierde vervolgens grote successen met Ajax en later ook met Manchester United. De Voorhouter stond in zijn carrière lange tijd niet bekend als een 'penaltykiller'. Pas toen Van der Sar in de kwartfinale van het EK 2004 tegen Zweden een cruciale redding verrichtte in de strafschoppenserie, rekende hij af zijn slechte reputatie op het gebied van penalty's. In de finale van de Champions League tegen Chelsea bezorgde Van der Sar zijn club ManUnited de winst door de beslissende strafschop van Nicolas Anelka te stoppen.

De sluitpost zette in 2011 een punt achter zijn rijke carrière en ging daarna als bestuurder aan de slag bij Ajax. De rentree van Van der Sar bij Noordwijk is in principe eenmalig.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu