Veel aandacht voor 25e verjaardag 'Ajax wint Champions League'

Veel aandacht voor 25e verjaardag 'Ajax wint Champions League' ANP

Het gaat zondag niet onopgemerkt voorbij dat Ajax op de dag af 25 jaar geleden de Champions League wist te winnen. Ziggo Sport besteedt tussen 18.00 uur tot 22.55 uur uitgebreid aandacht aan het memorabele Europese avontuur van de Amsterdamse club in het seizoen 1994/1995.

De sportzender, hoofdsponsor van Ajax, herhaalt de finale tegen AC Milan (1-0) en halve eindstrijd tegen Bayern München (5-2) op het open kanaal. Ziggo Sport blikt met Danny Blind terug op de overige Europese duels van dat seizoen tegen AC Milan, AEK Athene, Salzburg en Hajduk Split.

Ook Ajax zelf besteedt veel aandacht aan de laatste Europese hoofdprijs. Op de site van de club zijn de hele week samenvattingen van de Europese campagne te zien. Ajax zendt zondag vanaf 20.30 uur de finale nog eens uit op de eigen website. Ajax Media staat die hele dag uitgebreid stil bij de eindstrijd.

Jaarboek

Het jaarboek van de club uit de hoofdstad van dit seizoen heeft ook het thema "Ajax wint de Champions League in 1995." In het jubileumnummer staan interviews met Louis van Gaal, Jari Litmanen, Patrick Kluivert, Marc Overmars en Edwin van der Sar. Het jubileumboek komt over een paar weken uit.

Veel oud-spelers blikken de komende week in verschillende media terug op de winst van de Champions League.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu