Veldrijdster De Boer klopt favoriete Cant

Veldrijdster De Boer klopt favoriete Cant ANP

Sophie de Boer heeft zondag de internationale veldrit van Leuven gewonnen. De Nederlandse veldrijdster bleef in de sprint verrassend haar Belgische medevluchtster Sanne Cant de baas. De Boer zette de sprint van ver in, zag Cant naast zich komen, maar had nog net een jump over om als eerste te finishen. Dat was een verrassing, want Cant is dit seizoen met al meer dan tien zeges op zak vrijwel onverslaanbaar.

De Belgische Ellen van Loy werd derde, de Nederlandse Sabrina Stultiens bereikte als zevende de finish van de wedstrijd die als Soudal Classics door het leven gaat.

De Boer was blij met haar eerste zege van het seizoen, een week voor de nationale titelstrijd in Hellendoorn. ,,Ik heb de afgelopen weken heel veel crossen gereden, maar elke keer net niet met de juiste spanning op de benen'', vertelde de in Drachten geboren maar in Enschede opgegroeide veldrijdster bij Sporza. ,,Dit was zeker mijn beste optreden. Ik heb lang moeten wachten op die eerste zege maar ben altijd hard blijven werken.'' Of ze, nu ze veelwinnares Cant in een sprint versloeg, ook aan de wereldtitel denkt, hield De Boer in het midden. ,,Eerst maar eens zien hoe het op het NK gaat. Het verraste me dat ik Sanne hier in de sprint klop. Zij is normaal de betere sprintster.''

Nieuws

Meest gelezen

menu