Veldrijdster Marlies Vos uit Aalden pakt goud in achtertuin tijdens districtskampioenschap (en lees hoe andere Drentse veldrijders presteerden)

Veldrijdster Marlies Vos uit Aalden schreef zondag bij de Belofte-vrouwen het districtskampioenschap op haar naam. Foto: Maarten Sluiter

Veldrijdster Marlies Vos uit Aalden heeft zondagmiddag in Sleen bij de Belofte-vrouwen het districtskampioenschap op haar naam geschreven.

Vos, lid is van WSV Emmen, overbrugde de zes ronden van 3.300 meter binnen het uur.

Op het parcours rond de Kibbelkoele raakten Aniek Mos uit Ruinen en Maike van der Duin uit Assen in een strijd om het zilver verwikkeld. Mos trok uiteindelijk met 1.00.04 aan het langste eind, Van der Duin moest genoegen nemen met plek drie (1.00.14).

Elite-mannen

Bij de Elite-mannen was het goud voor Jasir Kuiper. De inwoner van Norg deed over negen ronden in totaal 1.23.02. Mathijs Steenhuis uit Sneek werd tweede (1.24.14) en het brons was voor Henk Bos (1.26.50) uit Drachten.

Bij de amateurs/Sportklasse pakte Ruben Versluis uit Havelte het goud. Het zilver was voor zijn plaatsgenoot Yvar Kortleve en Kees Kunkeler uit Zuidwolde werd derde.

Daniel de Bruin en Iris Offerein

In de Masters 40+ klasse stond er geen maat op Daniel de Bruin. De veldrijder uit Klazienaveen en lid van het organiserende Bushbikers finishte in een tijd van 1.06.20.

Benito Pekel uit Schoonoord realiseerde met 1.08.38 de tweede tijd en Raimond van der Boom uit Assen completeerde het podium.

Bij de Junior Vrouwen eindigde Iris Offerein uit Meppen op de hoogste trede van het erepodium. Het zilver was voor Ilse Lutke uit Assen. Lisa Bouwers uit Grolloo eindigde op de derde plaats.

Zware sessie

De ruim 200 deelnemers – 140 bij de jeugd en 60 bij de categorie 16+ - maakten zich zondag op voor de zware sessie die komen ging. De deelnemers konden zich uitleven op een 3.000 meter omvattend parcours met tal van hindernissen. Door de regen werd het verraderlijk glad en door de wisselende omstandigheden was de ondergrond iedere ronde weer anders.

Nieuws

Meest gelezen

menu