Verbaasde Kjeld Nuis test positief op corona: 'Ik was niet echt ziek'

Schaatser Nuis positief getest op coronavirus ANP

Schaatser Kjeld Nuis is donderdag in het Duitse Inzell, waar hij met zijn ploeg Reggeborgh op trainingskamp is, positief getest op het corona-virus. De complete ploeg en begeleiding waren voor vertrek naar Zuid-Duitsland getest op het virus. Alle uitslagen waren toen negatief.

Omdat hij lichte klachten had, werd Nuis afgelopen dinsdag opnieuw getest. Conform de protocollen van NOC*NSF is hij sindsdien in afzondering geweest. De tweevoudig olympisch kampioen verbleef de afgelopen dagen op zijn eigen hotelkamer in Inzell.

Donderdagochtend bleek Nuis positief te zijn op covid-19. ,,Ik had lichte griepverschijnselen, maar was niet echt ziek. Ik ben best verbaasd over de uitslag. Ik ben vrijdag voordat we vertrokken nog getest op corona en was negatief zoals het hele team”, aldus Nuis.

Teruggetrokken in hotel

De rest van het team van trainer Gerard van Velde heeft zich na het bekend worden teruggetrokken in het hotel in Inzell. Schaatsers en leden van begeleidersstaf blijven daar voorlopig in quarantaine. De KNSB is ingelicht en het wachten is nu op nadere instructies van de GGD Duitsland.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
Coronavirus
menu