Verbij tweede op eerste 500 meter

Verbij tweede op eerste 500 meter ANP

Schaatser Kai Verbij is zaterdag bij de WK sprint in Zuid-Korea op de tweede plaats geëindigd tijdens de eerste serie op de 500 meter. De Nederlandse sprintkampioen reed in de laatste rit een tijd van 34,94. De 21-jarige debutant bleef zijn Finse tegenstander Mika Poutala, die als derde eindigde, net voor: 34,95. Titelverdediger Pavel Koelizjnikov uit Rusland schreef de eerste manche op zijn naam met een tijd van 34,76.

De jarige Ronald Mulder (30) reed de negende tijd: 35,23. Kjeld Nuis belandde met 35,29 op de veertiende plek. ,,Het was een nette rit waarop niet veel aan te merken viel'', concludeerde Nuis bij de NOS tevreden. ,,Ik heb geen foutjes gemaakt. Op dit zware ijs had ik een tijd van 35,2 niet verwacht. Dit is een goede basis voor de rest van het toernooi.''

Later op zaterdag rijden de mannen ook de eerste 1000 meter. Op die afstand is Koelizjnikov eveneens wereldkampioen. De grote favoriet rijdt in de laatste rit tegen Nuis, die door een verkoudheid niet helemaal topfit is in Seoul. De Nederlands kampioen pakte twee weken geleden bij de WK afstanden in Rusland brons op de 1000 meter.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu