'Verdachte weddenschappen bij NEC-Willem II'

'Verdachte weddenschappen bij NEC-Willem II' ANP

Vanuit wedkantoren in Zuid-Duitsland is er verdacht gegokt op het resultaat van de eredivisiewedstrijd tussen NEC en Willem II op 17 januari van dit jaar. De Duitse publieke omroep heeft dat ontdekt tijdens onderzoek dat woensdag wordt gepresenteerd in een documentaire over matchfixing.

Er werd door de gokkers gespeculeerd op een thuisoverwinning van NEC en dat kwam uit (1-0). Ook op het duel tussen Oostende en Waasland-Beveren op dezelfde dag in de Belgische competitie werd hoog ingezet. Er werd gewed op een hoge score met ten minste drie doelpunten. De wedstrijd eindigde in 3-3.

Volgens de documentairemakers is er door de bookmakers een bedrag met vijf cijfers uitgekeerd. De verdachte wedstrijden zijn gemeld aan wereldvoetbalbond FIFA.

KNVB

Bij de KNVB was woensdag nog niks bekend over verdachte gokpatronen bij het eredivisieduel. De UEFA heeft een detectiesysteem voor mogelijke fraude maar de KNVB heeft van de Europese voetbalbond geen signalen ontvangen. De Nederlandse bond volgt de documentaire met interesse en als er sprake is van hard bewijs dan zal er contact worden opgenomen met de televisiemakers, kondigde een woordvoerder aan.

Willem II is al eerder in verband gebracht met matchfixing. De KNVB stelde dit jaar vast dat een voormalig speler van Willem II (Ibrahim Kargbo) in 2009 een duel van zijn club heeft geprobeerd te manipuleren.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu