Mike te Wierik terug bij FC Groningen. Verdediger tekent contract voor 3,5 jaar

Verdediger Te Wierik terug bij FC Groningen ANP

Mike te Wierik is na ruim een half jaar teruggekeerd bij FC Groningen. Te Wierik tekende een contract voor 3,5 jaar bij FC Groningen, waarvoor hij eerder drie jaar uitkwam.

De 28-jarige centrale verdediger verruilde afgelopen zomer de noordelijke eredivisionist voor Derby County, dat op het op één na hoogste niveau in Engeland uitkomt. Bij die club, waar trainer Phillip Cocu in november werd ontslagen, kwam Te Wierik pas vier competitieduels in actie.

Te Wierik heeft in totaal al meer dan driehonderd wedstrijden in het betaald voetbal achter zijn naam staan.

‘Stabiliteit binnen selectie gewaarborgd’

„We hebben in mijn ogen met het terughalen van Mike zowel voor de korte als lange termijn uitstekende zaken gedaan”, zegt technisch directeur Mark-Jan Fledderus.

„Mike kan snel aansluiten bij de groep. Wij kennen zijn kwaliteiten en hij is bekend met onze manier van werken, dus voegen we niet alleen waarde toe aan onze selectie, maar krijgen we direct ook meer opties in verdedigend opzicht. Daarnaast willen we ook na dit seizoen Nederlandse spelers met de nodige ervaring in onze selectie hebben. Met het langdurig vastleggen van Mike hebben we een deel van de stabiliteit binnen onze selectie gewaarborgd.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu