Verpleeghuizen krijgen historische voetbalbeelden

Foto: ANP

Bewoners van verpleeghuizen kunnen vanaf deze week genieten van historische eredivisiebeelden. De Eredivisie CV heeft in samenwerking met Stichting STV GeheugenVenster en OD Media een collectie historische voetbalfragmenten samengesteld, speciaal voor bewoners van verpleeghuizen die gebruikmaken van STV interactief, een aangepast dementievriendelijk muziek- en beeldprogramma.

Veel bewoners van verpleeghuizen koesteren warme herinneringen aan het eredivisievoetbal. Een groot deel van deze herinneringen zijn sinds 2017 beschikbaar gesteld op het Eredivisie-archief op YouTube en nu ook in diverse verpleeghuizen in Nederland te zien.

"Sinds de oprichting in 1956 beleven miljoenen mensen plezier aan het eredivisievoetbal, van jong tot oud. We zijn ervan overtuigd dat het beschikbaar stellen van eredivisiebeelden voor de bewoners bijdraagt aan het herbeleven van voetbalmomenten van vroeger en het stimuleren van het geheugen", zegt Aukje Geubbels namens de Eredivisie CV. "Memorabele voetbalherinneringen die zorgen voor een goed gesprek onderling en een fijnere beleving van de dag. Daar dragen we vanuit de Eredivisie graag ons steentje aan bij."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu