Verstappen laat Albon Nederland zien met bijzondere rondleiding

Verstappen laat Albon Nederland zien met bijzondere rondleiding ANP

Max Verstappen heeft ploeggenoot Alexander Albon in januari van dit jaar de mooiste en meest typerende plekjes van Nederland laten zien. Zondag, op de dag dat de GP van Zandvoort na 35 jaar weer verreden zou worden, toonde hun ploeg Red Bull Racing het resultaat.

De twee coureurs scheuren in het vermakelijke filmpje door de Rotterdamse haven en vervolgen hun rit over smalle dijkjes, langs windmolens in Maasland, door de bloemenkassen en een bloemenveiling in Naaldwijk.

Vervolgens komen ze door de binnenstad van Den Haag, waarna Verstappen ook het strand van Scheveningen aan zijn teamgenoot laat zien. De laatste stop van de rondleiding is het circuit van Zandvoort, waar het zondag oorverdovend stil is.

Bijzondere dingen

"Nu we niet kunnen racen, vind ik het geweldig dat we iets aan onze fans kunnen laten zien. Het idee voor deze film kwam van Red Bull en het is heel gaaf om iedereen een stukje Nederland te laten zien met deze Dutch Road Trip", aldus Verstappen. "Ik vind het heel bijzonder en Red Bull is de enige die dit soort dingen doet. Normaal gesproken zie je alleen F1-auto's op een racecircuit, maar wij doen bijzondere dingen op de sneeuw of op het strand."

Het was een behoorlijk technische uitdaging om de auto’s rond te laten rijden op tien iconische locaties, aldus Red Bull. "Daarbij kwamen de camerawagens, meerdere drones, helmcamera’s en wegafsluitingen door het hele land, terwijl er overal al snel een menigte Red Bull Racing-fans klaar stond om de F1-auto's in actie te zien", aldus het team van Verstappen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu