Verstappen maakt de nodige kilometers

Verstappen maakt de nodige kilometers ANP

Max Verstappen heeft op de slotdag van de wintertests in Barcelona de nodige kilometers kunnen maken in de Toro Rosso-bolide voor 2016. De achttienjarige Limburgse coureur reed in de ochtendsessie 75 ronden in de STR11 met 1.25,393 op medium banden als beste tijd. Daarmee bezette hij de derde plaats achter Kimi Räikkönen (Ferrari) en de Deen Kevin Magnussen (Renault).

Verstappen kon zich in de middag, een race-afstand was eigenlijk de bedoeling, niet verbeteren. Wel vergaarde hij, in de totaal 110 ronden, opnieuw een schat aan informatie over de mogelijkheden van de wagen die dit seizoen wordt aangedreven door een Ferrari-motor. ,,Jammer dat de dag voorbij is'', was zijn reactie. ,,Ik kan er niet genoeg van krijgen in mij nieuwe wagen te rijden.''

Daniil Kviat (Red Bull) en Alfonso Celis (Force India) persten er nog wel een superronde uit en staken Verstappen en Magnussen in de 'uitslag' voorbij. De 1.23,477 van Räikkönen, die de ultra soft banden met succes beproefde, bleef buiten bereik.

Mercedes

De toptijd werd door vrijwel iedereen voor kennisgeving aangenomen. Wereldkampioen Lewis Hamilton en zijn Duitse ploeggenoot Nico Rosberg toonde zich evenals Verstappen kilometervreters. Samen kwamen ze in de Mercedes tot 185 ronden, ofwel de afstand van drie GP-races. De 'Silberpfeil' bewees zich ook ditmaal als uiterst betrouwbaar. Dat de rondetijden (zeven en de achtste) wat achterbleven zal bij de concurrenten geen verwachtingen wekken laat staan hoop.

Pech was er ook, voor McLaren. Fernando Alonso voltooide slechts drie ronden en moest toen naar de garage terug met mechanische problemen. Die waren zo groot dat hij binnen moest blijven.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu