Verstappen treft winnaars Indy 500 in virtuele 24 uur Le Mans

Verstappen treft winnaars Indy 500 in virtuele 24 uur Le Mans ANP

Max Verstappen treft op 13 en 14 juni bij de virtuele versie van de 24 Uur van Le Mans niet alleen de nodige concurrenten uit de Formule 1, maar ook toppers uit de IndyCar Series. Juan Pablo Montoya en Simon Pagenaud, beiden winnaar van de befaamde Indianapolis 500, doen ook mee aan de virtuele 'Le Mans'.

De Colombiaanse coureur Montoya won de Indy 500 twee keer, in 2000 en 2015. Tussendoor reed hij ook in de Formule 1. De Fransman Pagenaud zegevierde vorig jaar op de beroemde ovaal van Indianapolis.

De Fransman kreeg het onlangs nog online aan de stok met Lando Norris, de Formule 1-coureur van McLaren die over twee weken ook meedoet aan de virtuele 24 Uur van Le Mans. Pagenaud schakelde Norris bewust uit in de virtuele versie van de Indy 500. Norris lag aan de leiding met nog twee rondjes te gaan toen hij boven op de bolide van achterblijver Pagenaud knalde, die met opzet tergend langzaam reed. De Fransman had even daarvoor al op zijn livestream aangekondigd dat hij Norris zou uitschakelen.

Tijdens de virtuele 24 Uur van Le Mans bestaan de teams uit vier rijders: minimaal twee profcoureurs en maximaal twee simracers of esporters. Naast Verstappen en Norris doen uit de Formule 1 ook onder anderen Charles Leclerc, Pierre Gasly en Antonio Giovinazzi mee. De oud-wereldkampioenen Fernando Alonso en Jenson Button kruipen ook achter het scherm.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu