Verstappen ziet tactische gok beloond met zege

Verstappen ziet tactische gok beloond met zege ANP

Max Verstappen bekende na de Grote Prijs van de Verenigde Staten dat hij best een gok had genomen door tot twee keer toe vroeg de pits in te gaan voor nieuwe banden. De tactische keuzes van Red Bull pakten echter goed uit, want Verstappen wist zijn rivaal Lewis Hamilton achter zich te houden en verstevigde in Texas zijn leidende positie in het WK-klassement in de Formule 1.

"Omdat ik bij de start de eerste plaats verloor, moesten we iets anders proberen. We besloten super agressief te gaan racen. Ik wist niet zeker of het zou werken", zei Verstappen na de finish. Hij ging twee keer aanzienlijk eerder dan Hamilton naar binnen voor nieuwe banden. De Red Bull-coureur zag de Mercedes van de Brit in de laatste rondes heel dichtbij komen, maar een ultieme aanval van de zevenvoudig wereldkampioen bleef uit omdat Verstappen koel bleef.

"De laatste rondes waren superleuk. Ik ben heel blij dat ik de leiding kon behouden", aldus de Nederlander, die uit handen van voormalig topbasketballer Shaquille O'Neal de trofee voor de winnaar kreeg.

Nieuws

Meest gelezen

menu