Versterkt Real Madrid klaar voor eerste echte vrouwen-Clásico

Versterkt Real Madrid klaar voor eerste echte vrouwen-Clásico ANP

De rivaliteit tussen Real Madrid en FC Barcelona kent vanaf zondag een nieuwe dimensie. Dan opent het seizoen in de hoogste Spaanse voetbalklasse voor vrouwen met de eerste officiële vrouwen-Clásico.

Vorig seizoen was er al sprake van een officieuze versie nadat de club CD Tacón door Real Madrid was overgenomen. Maar het krachtsverschil was nog groot. Tacón eindigde als tiende en FC Barcelona werd, nadat het seizoen voortijdig was beëindigd vanwege de coronacrisis, tot kampioen uitgeroepen.

Dit jaar gaat het Madrileense vrouwenteam verder onder de naam Real Madrid en voorzitter Florentino Pérez wil zich met zijn club mengen in de titelstrijd, die de afgelopen jaren ging tussen Barcelona en Atlético Madrid. Daarvoor werden onder anderen de Zweedse internationals Kosovare Asllani en Sofia Jakobson aangetrokken.

Vernederingen zoals vorig seizoen, toen Barça met 9-1 en 6-0 te sterk was voor Tacón, wil Pérez niet meer zien. Zijn vernieuwde ploeg maakt ook in Barcelona indruk. "Niemand wil een Real Madrid-Barcelona missen", keek keepster Sandra Paños, collega van Lieke Martens bij Barcelona, al vooruit. "Ze hebben zich enorm versterkt en ik verwacht dat ze een goed seizoen gaan draaien."

Nieuws

Meest gelezen

menu