Vetter is leiding kwijt in zevenkamp, Oosterwegel maakt opmars

Vetter is leiding kwijt in zevenkamp, Oosterwegel maakt opmars ANP

Anouk Vetter is na zes onderdelen de leiding kwijt in de olympische zevenkamp in Tokio. De Belgische Nafissatou Thiam is haar gepasseerd na het speerwerpen. De olympisch kampioene van Rio 210 won het onderdeel met een worp van 54,68 meter, terwijl de Nederlandse tot 51,20 meter kwam. In de tussenstand heeft Thiam nu 64 punten voorsprong op Vetter, die wel stevig de tweede plaats in handen heeft.

De 800 meter is donderdag om 14.20 uur Nederlandse tijd het zevende en laatste onderdeel. Vetter gaat dan op jacht naar een medaille. De 28-jarige Arnhemse veroverde in 2016 de Europese titel op de zevenkamp en behaalde op de WK van 2017 brons met 6636 punten, nog altijd het Nederlands record.

Emma Oosterwegel is evenals Vetter bezig aan een hele sterke zevenkamp. De 23-jarige meerkampster uit Diepenveen noteerde bij het speerwerpen de tweede afstand met 54,60 en is naar de vierde plaats geklommen in de tussenstand. Oosterwegel heeft daarmee dus ook nog kans op een medaille. Ze heeft 1 punt minder dan de Amerikaanse Kendell Williams, die op de derde plek staat.

Nieuws

Meest gelezen

menu