Vijfde zege Van Gerwen in Premier League

Vijfde zege Van Gerwen in Premier League ANP

Michael van Gerwen heeft zijn leidende positie in de Premier League behouden. De beste darter van de voorbije paar jaar won donderdag in Nottingham moeiteloos van Dave Chisnall. Het was zijn vijfde zege op rij. 'MVG' vergiste zich alleen in de openingsronde, maar toonde daarna week in week uit zijn kwaliteiten. Tegen de 'arme' Chisnall kwam de Brabantse dartsmiljonair uit op een moyenne van 113,47 punten per drie pijlen.

,,Weer een goede dag op kantoor'', zei Van Gerwen direct na afloop. ,,Ik deed alles wat ik moest doen, maar natuurlijk kan het nog beter.'' Phil Taylor blijft voorlopig zijn naaste concurrent. 'The Power' deed ditmaal het licht uit bij Robert Thornton: 7-0.

Raymond van Barneveld kon voor de derde keer op rij niet winnen. Tegen James Wade miste hij, na een achterstand van 3-6, drie pijlen voor een gelijkspel. De Engelsman gooide de hoogstaande partij vervolgens wel uit. 'Barney' noteerde een beter gemiddelde dan zijn opponent (101,17 tegen 100,5 per beurt) maar miste te veel dubbels. De Hagenaar maakte wel indruk met een 'finish' van 161.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu