Virgil van Dijk (ex-FC Groningen) na coronabesmetting klaar voor rentree bij Liverpool

Virgil van Dijk. Foto: ANP

Virgil van Dijk is hersteld van het coronavirus en keert terug in de selectie van Liverpool. De oud-speler van FC Groningen kan dinsdag in de competitiewedstrijd tegen Leicester City zijn rentree maken.

Van Dijk miste de laatste drie duels van de ‘Reds’ nadat hij positief had getest.

Ook Thiago Alcantara, Fabinho en Curtis Jones keren na coronaperikelen terug in de selectie van trainer Jürgen Klopp. „De jongens die in isolatie moesten of Covid hadden, zijn terug”, zei de Duitser een dag voor het duel in en tegen Leicester. Van Dijk keerde enkele dagen geleden al terug op het trainingsveld.

‘Soort loterij als ik op de club kom’

Liverpool heeft volgens Klopp nu nog één speler en twee stafleden in quarantaine zitten. „Het is heel tricky, iedere ochtend voelt het als een soort loterij als ik op de club kom. Je hoopt steeds dat alles goed is. Maar dat is nu eenmaal de situatie waarin we nu zitten.”

Afgelopen week won Liverpool in het toernooi om de League Cup via strafschoppen van Leicester City. Zonder de aanvoerder van het Nederlands elftal liet de ploeg van Klopp in de Premier League punten liggen bij Tottenham Hotspur (2-2).

Het duel met Leeds United op Boxing Day (tweede kerstdag) niet door, omdat de tegenstander vanwege coronabesmettingen te weinig spelers had.

Nieuws

menu